“Huzalrácsból bármit” – írták a kisbéri cégről annak idején

/Fotó: “A dinamikusan fejlődő Drat Kft termékeit az egyre népszerűbb vásárokon is szerepelteti ez a felvétel a tatabányai Vértes Expón készült” – Forrás: Library.hungaricana.hu / 24 óra, 1999. február/

Talán érdekes lehet, mit írtak a múltban a sajtóban, különböző tanulmányokban, könyvekben… –  Kisbérről és környékéről.

Huzalrácsból bármit

Schek Ferenc, a Drat Kft ügyvezetője nem kis büszkeséggel emlékezik vissza az indulásra, hiszen kényszer szülte a vállalkozást, ma pedig alig győzik teljesíteni a megrendeléseket.

Volt itt valamikor egy állami gazdaság, 1991-ben attól béreltünk egy kis műhelyt vagy tízen. A KERTIMAG keresett meg bennünket, kért egy rácsot; meg tudnánk-e csinálni? Elvállaltuk, a megrendelő elégedett volt. Tulajdonképpen ilyen egyszerű az egész. Kaptunk megrendeléseket a Siegeltől, aztán a Propos nevű osztrák vállalkozástól, utóbbi később beszállt és ezzel elindultunk felfelé, hiszen ma már az árbevétel ötvenöt százalékát rendeli, „kénytelenek vagyunk” túlórázni, hogy teljesítsük vállalásainkat.

1997-ben megvettük az egykori MÉH-telepet, 1998. augusztus 1-jén itt kezdtük a termelést. Építettünk egy 260 négyzetméteres csarnokot, amely raktár és szociális blokk, de ma már ez is szűk, az idén újabb 260 négyzet- méteres épületet húzunk fel. Megugrott a teljesítmény, növekszik a létszám, ma már 69 embernek ad munkát a Drat Kft, és a feladatok csak gyarapodnak.

Termékeink 75-80 százaléka külföldre megy, a mi európai integrációnk azt jelenti, hogy megszereztük az ISO 9002-es minőségi tanúsítványt. Annyi a munka, hogy áttérnénk a két műszakra, de este tíz óra tájban az emberek nem tudnak hazamenni, a Vértes Volán pedig arra hivatkozik, hogy a kései járatot nem tudja finanszírozni. Reméljük, az önkormányzat is segít megoldást találni.

Mára vagy hat-hétszáz féle termék készül a Drat Kft-nél. Az a filozófiánk, hogy a kis tételben rendelő vevő ugyanolyan figyelmet érdemel, mint a nagy. Akinek ötlete van, és ránk bízza, megcsináljuk legyen az egyetlen darab is.

Kenyeres kosár, -konténer, újságtartó, szóval, ami huzalrácsból elkészíthető, azt mi el is készítjük.  “

 

Forrás:Library.hungaricana.hu / 24 óra, 1999. február (10. évfolyam, 26-49. szám)  / 1999-02-01 / 26. szám

Írj Te először kommentet "“Huzalrácsból bármit” – írták a kisbéri cégről annak idején"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*