Új óvoda épülhet Bakonysárkányon

/A kép illusztráció – Fotó:nol.hu/

Zöldmezős beruházásban új, 80 férőhelyes óvoda épülhet Bakonysárkányon 360 millió forintos beruházással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával – mondta el a település polgármestere az MTI-nek.

Ősz Ferenc tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom megyei községben folyamatosan növekszik a lakosok száma, tíz év alatt csaknem száz fővel gyarapodott a falu lélekszáma. A jelenlegi óvoda 40 gyermek nevelésére lenne ideális, de fenntartói engedéllyel 60 fős a létszám.

Az intézménynek egy valamikori falusi kúria ad otthont, az épületet közösen használja az óvoda és az általános iskola alsó tagozata, ahová 180 gyerek jár.

Az új óvoda felépülésével a felszabaduló helyiségekben is iskolai osztálytermeket alakítanak ki.

A beruházás a település központjában valósul meg, a kétszárnyas épületben háromcsoportos óvodát építenek fel tornaszobával és a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, orvosival, tanárival, melegítőkonyhával.

A bakonysárkányi óvodába a közeli Aka községből és a Fejér megyei Felsődobosról is beíratták csemetéiket a szülők, tehát a fejlesztéssel egyszerre több település kisgyermekeinek javulnak a körülményei – ismertette a polgármester.

-MTI-

 

Írj Te először kommentet "Új óvoda épülhet Bakonysárkányon"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*