Bankkártya buktatta le a Kisbér külterületén veszélyes hulladékot elhelyező férfit

/Fotó:mklu.hu/

Alábbiakban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményét olvashatják, melyet az Ügyészség honlapján tettek közzé:

“A veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a háztartásában felhalmozódott, veszélyes hulladékot is tartalmazó szemetet Kisbér külterületén helyezte el.

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptember 7-én, kora reggel, az ácsi házának udvarán  felhalmozódott kb. egy köbméter mennyiségű háztartási- és textil hulladékot, műanyag csomagolási hulladékot, veszélyes anyagokkal szennyezett csomagolási hulladékot, valamint építési-bontási hulladékot és azbesztet tartalmazó hullámpalákat gépkocsival Kisbér külterületére vitte, és  egy magánszemély tulajdonában lévő, bokros, fás területen jogosulatlanul elhelyezte.

A veszélyes hulladékot is tartalmazó szemét alkalmas volt a környezeti elemek veszélyeztetésére.

A férfi a hulladékot már a nyomozás során elszállította, ezzel a veszélyeztetés megszűnt.

A kisbéri rendőrök az elkövetőt azután azonosították, hogy a hulladékok között fellelték a férfi hozzátartozójának a névre szóló bankkártyáját.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.”

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*