Egy hétre Rédére költözik A VILÁG! – Tábor gyerekeknek

Tudod mi az a tarte tatin? Kipróbáltad már valaha az ostáblát? Hallottál már a krikett játékról?

Készítettél már törzsi maszkokat és belekóstoltál az igazi brazil karneváli hangulatba? Most itt a lehetőség az A VILÁG Gyerektábor keretein belül.

Az A VILÁG Gyerektábor célja, hogy a gyerekekhez közelebb hozza a világ érdekességeit, lehetőséget kínáljon a népi kultúrák, szokások és ételek megismerésére. Ennek szellemében a tábor 5 napja alatt 5 kontinens 5 országának világát teremtik meg a szervezők a színes programokkal, tradicionális zenével, tánccal és énekekkel. Idén Franciaország, Szíria, India, Ghána és Brazília lesz az „úti cél”.

„Gyerektáborunkba olyan kíváncsi kis kalandorokat várunk, akik szeretnék felfedezni velünk a világ érdekességeit. A programokat és a foglalkozásokat profi előadók, színészek, pedagógusok, művészek, zenészek tartják, akik mélyreható ismeretekkel, hiteles információkkal, tapasztalatokkal rendelkeznek az adott ország kultúrájáról, szokásairól„ – mondta el Buda Gergely, a tábor főszervezője.

Ízelítő az előzetes programból:

  • Francia tánctanulás Bojtor Mária táncoktatóval és a budapesti Les Alouettes tradicionális francia zenéket játszó zenekarral. Emellett: országismereti játékok, énektanulás gitárkísérettel, pétangozás és parfümkészítés.
  • Darbukázás és közel-keleti ütőhangszerek felfedezése Franczia Dániel veszprémi zenésszel, pedagógussal. Emellett: országismereti játékok, ismerkedés az arab betűkkel és írásrendszerrel, ostáblázás és turbánkészítés.
  • Bevezetés a hennázásba és a mandalakészítésbe Mezei Boglárka képzőművésszel. Emellett: Sakk, krikett, valamint jóga és országismereti játékok Kovács Endre jógaoktatóval és India-szakértővel.
  • „A fán lakó gyermekek” bábelőadás tradicionális afrikai hangszerekkel Danny Bain amerikai-magyar bábszínésszel. Emellett: országismereti játékok, afrikai dob- és tánctanulás, testfestés és maszkkészítés.
  • Capoeira és szamba Tahinasoa Rivelis és Pimenta afrikai és brazil táncművészekkel. Emellett: országismereti játékok és karneváli jelmezkészítés.

A tábornapokon a délelőtt foglalkozást tartó művészek és zenészek esténként előadásokat, koncerteket adnak majd, ahol a felnőttek, a szülők, az érdeklődők is megmerítkezhetnek a kultúrák sokszínűségében. Ezek pontos kezdési idejéről a tábor Facebook oldalán adnak tájékoztatást a szervezők: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557410735682

„Bár sok új ismeretet szerezhetnek a gyerekek, ez nem egy klasszikus értelembe vett „tanulós” tábor lesz, rengeteget fogunk játszani, táncolni, zenélni, énekelni, kézműveskedni, így a tapasztalatok útján szélesítjük a gyerekek látókörét. ” – tette hozzá a főszervező.

Az A VILÁG Gyerektábor 2024. július 15-én veszi kezdetét és május 15-ig lehet jelentkezni!

Fontos információk a táborról:

  • Időpont: 2024. július 15-19.
  • Helyszín: Réde, Lesalja major
  • Célcsoport: 10-14 éves, felsőtagozatos korosztály
  • Jelentkezési határidő: Május 15.
  • Részvételi díj: 50.000 Ft, 3 részletben fizetendő. Határidők: Május 15. (10.000 Ft), Június 15. (20.000 Ft), Július 5. (20.000 Ft)
  • Az esemény nem ottalvós. Tízórai, ebéd és uzsonna az adott ország ételeiből.
  • Jelentkezés és további információk: Buda Gergely, +3620-311-160, budagergely@gmail.com
  • A tábor Facebook oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557410735682

 

(X)

Írj Te először kommentet "Egy hétre Rédére költözik A VILÁG! – Tábor gyerekeknek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*