Késsel rabolták ki a sértettet

/A kép illusztráció!/

“A Komáromi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik egy vitát követően kést használva raboltak.

A vádirati tényállás lényege szerint 2020. január 11-én, éjjel, a három férfi a sértettet kocsival Ászárról Komáromba vitte, melyért 10.000 forintot kértek.

Emiatt vita alakult ki közöttük, melynek során egyikük egy 35-40 cm hosszúságú kést szorított a sértett nyakához, és felszólította, hogy pakoljon ki a zsebeiből, különben elvágja a torkát. Ezt követően elvette a sértett mobiltelefonját.

A három férfi ezután arra szólította fel a sértettet, hogy fizesse meg a tartozását, vagy nem adják vissza a telefonját. Ezt követően a sértettet hazavitték, aki azonban a tartozást nem adta meg, hanem értesítette a rendőrséget.

A vádlottakkal szemben felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, akkor a bíróság a kést használó férfival szemben 5 év 6 hónap fegyházbüntetést, 6 év közügyektől eltiltást szabjon ki, két társát 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje, valamint 4 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*