Csoportosan elkövetett önbíráskodás: késsel rabolták ki a sértettet

/Fotó: Pixabay/

A Komáromi Járásbíróság a 2021. május 13-án tartott tárgyaláson, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 2 év 4 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év 4 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat 2 év – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság ezenkívül kötelezte az elsőrendű vádlottat a sértettnek okozott kár megfizetésére. Az ítéletet a másodrendű vádlott és a védője tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel az elsőrendű vádlott és a védője enyhítésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, míg a harmadrendű vádlott és a védője 3 munkanapot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére.

A megállapított tényállás szerint a sértettnek fuvarra volt szüksége, ezért 2020. január 10-én egy ismerősön keresztül megállapodott a másodrendű vádlottal abban, hogy másnap őt elviszi Komáromba. 2020. január 11-én éjjel a vádlottak a sértettel egy ászári benzinkútra hajtottak, hogy a sértett által fizetendő 10.000 forintos fuvardíjból tankoljanak.

Útközben azonban vita alakult ki a vádlottak és a sértett között, mivel a sértett 2 ismerősét is magával akarta vinni Komáromba, akik már nem fértek volna be az autóba, ezért a sértett arra kérte az elsőrendű és a harmadrendű vádlottat, hogy szálljanak ki az autóból. Mivel az elsőrendű vádlott ezt nem volt hajlandó teljesíteni, a sértett közölte a vádlottakkal, hogy akkor ő sem megy velük Komáromba.

A vádlottak ekkor felszólították a sértettet a 10.000 forintos fuvardíj megfizetésére, amelyet a sértett nem tudott teljesíteni, mivel nem volt nála készpénz. Az elsőrendű vádlott elővett egy kést, a sértett nyakához szorította és felszólította a férfit, hogy pakoljon ki a zsebéből, különben elvágja a nyakát. Az elsőrendű vádlott ezzel egyidőben benyúlt a sértett kabátzsebébe, kivette a mobiltelefonját és nyomkodni kezdte, közben a másik kezével a sértett nyakát fogta. A vádlottak azt mondták a sértettnek, hogy ha nem ad nekik 10.000 forintot, nem adják vissza a telefonját.

A megfélemlített sértett felajánlotta, hogy az édesanyjától készpénzt és szeszesitalt szerez, ezért a vádlottak a sértett édesanyjához vitték őt. A sértett bement a házba és értesítette a rendőrséget. Mivel a sértett nem jött ki, a vádlottak a férfi mobiltelefonjával együtt elhajtottak. A 92.200 forint értékű készülék a nyomozás során nem volt felderíthető.

Tatabánya, 2021. május 13.

 

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály közleménye

 

Korábbi tudósításunk: https://kisbermost.hu/2020/07/31/kessel-raboltak-ki-a-sertettet/

Írj Te először kommentet "Csoportosan elkövetett önbíráskodás: késsel rabolták ki a sértettet"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*