Vádemelés a katalizátor tolvaj ellen

/Fotó: Ügyészség/

A többrendbeli lopás bűntette és lopás vétsége  miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a rédei férfival szemben, aki katalizátor lopásokból másfél millió forintot meghaladó jövedelemre tett szert.

A vádirat szerint a férfi 2020-2021. években katalizátor lopásokból tett szert rendszeres jövedelemre. Az elkövető tizennyolc esetben a személygépkocsi kipufogórendszerén lévő katalizátort levágta, a lopott katalizátort értékesítette. Négy esetben a cselekményt megkísérelte, de a lopást befejezni nem tudta.

A férfi a lopásokat Győrött, Rédén, Veszprémvarsányban, Bakonyszentlászlón, Bakonyoszlopon, és Kisbéren követte el. Az elkövetési érték sértettenként  25.000 és 360.507,-Ft.közötti.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 1.663.812,-Ft. összegben meghatározott vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárának megtérítésére – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Korábban itt írtunk az ügyről: https://kisbermost.hu/2021/07/30/katalizatort-lopott-a-kisberi-rendorok-kihallgattak/

Írj Te először kommentet "Vádemelés a katalizátor tolvaj ellen"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*