Fészerben termesztette a kábítószert

/Fotó: Ügyészség/

A termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatása elrendelését annak a tárkányi férfinak, aki fészerben termesztette a kábítószert.

Az indítvány alapján a Komáromi Járásbíróság az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a férfi 2022. augusztus hónaptól a lakóhelyének hátsó udvarán lévő fészerben magokat ültetett el, indiai hasis kendert termesztve oly módon, hogy azokat rendszeresen öntözte, a virágból nyert hajtásokat klónozta, azaz lemetszette, a hajtásokat egyesével elültette és gyökereztette, annak érdekében, hogy kábítószert termesszen.

A magvakból 16 tő indiai hasis kender növényi egyed fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság 2023. február 23. napján lefoglalt. A nyomozó hatóság a férfi lakóhelyén a termesztéshez használt eszközöket is lefoglalt.

A férfi büntetett előéletű, őt legutóbb a bíróság halált okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből kedvezménnyel szabadult, a szabadságvesztés 2023. június 29. napján lett volna kitöltöttnek tekintendő – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Írj Te először kommentet "Fészerben termesztette a kábítószert"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*