Fogyasztotta és termesztette is a kábítószert (+Képek)

/Fotó: Ügyészség/

A termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki termesztette és fogyasztotta is  a kábítószert.

A vádirat szerint a férfi 2022. év tavaszának elejétől  2022. június 2. napjáig a bakonyszombathelyi lakóhelyén saját fogyasztás céljából kender növényeket termesztett.

A férfi internetes weboldalról, postai úton 15 db kender növény magot, valamint, növénytermesztési célú mobil sátrat rendelt. Az elkövető a magvakat lakóhelyén csíráztatta, virágcserepekbe ültette és azokat szobájában felállított, ventilátorral és hőtükör lámpával felszerelt mobil sátorban helyezte el.

A férfi a kikelt növényeket gondozta, majd 2022. tavaszának végén a kifejlett növények egy részét leszüretelte, és a lakásában kiszárította, fogyasztásra előkészítette. A férfi nem csak termesztette, fogyasztotta is  a kábítószert.

A Kisbéri Rendőrkapitányság 2022. június 2. napján kutatás során a férfi szobájában 6 darab kender növényt tartalmazó virágcserepet,  valamint kiszárított kender növényt foglalt le.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá a lefoglalt kábítószert és a termesztés eszközeit kobozza el – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Fotók: Ügyészség

Írj Te először kommentet "Fogyasztotta és termesztette is a kábítószert (+Képek)"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*