A kisbéri piacon lopott régi órákat

/Fotó: Ügyészség/

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 60 nap elzárásra ítélte azt a kaposvári férfit, aki a kisbéri piacon lopott egy árustól és egy vásárlótól.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és elkövető is tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 8-án Kaposvárról Sopronba utazott gépkocsival, amivel megállt a kisbéri piactér mellett. A férfi a piacon körülnézett, így észlelte, hogy egy régiségárus nem figyelte a pultra kitett árucikkeit. Az elkövető a sértett figyelmetlenségét kihasználva elemelt a pultról egy 5.000,- Ft értékű óratartó dobozt, amiben 45 darab,  összesen 190.040,- Ft értékű, használt, régebbi típusú karóra volt.

A férfi a piac területéről kifelé haladva észrevett egy nőt, akinek a vállán lévő táskája nyitva volt, így a vádlott – anélkül, hogy a sértett észrevette volna – belenyúlt a táskájába és onnan kivette a sértett 2.000,- Ft értékű pénztárcáját a benne lévő 57.000,- Ft készpénzzel együtt.

A tolvaj magatartására felfigyelt a piac üzemeltetését végző cég képviselője, aki értesítette a rendőrséget.

A Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei átkutatták a tolvaj gépkocsiját, amiben a 45 darab órát, a tartódobozzal együtt, valamint sértett nő  57.000,- Ft készpénzét egy üdítőitalos dobozban elrejtve megtalálták – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Írj Te először kommentet "A kisbéri piacon lopott régi órákat"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*