Súlyosították az ítéletet a kábítószerrel kereskedő társaság ügyében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság súlyosította a nő és a négy férfi büntetését.

A jogerős ítéleti tényállás szerint az egyik férfi (V. r.) kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt kiszabott jogerős szabadságvesztését töltötte. A büntetés-végrehajtási intézetből egy illegálisan tartott telefonon felhívta a nőt (IV. r.), aki a felesége volt, hogy folytassa az általa korábban intézett tevékenységet. A nő ezt követően 2019 júliusában az egyik férfitól (III. r.) kábítószert vásárolt, majd azt a másik férfinak (I. r.) értékesítette.

Ezek után a büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodó férfi a fenti telefonon a kábítószert megvásárló férfival vette fel a kapcsolatot, s megállapodtak, hogy a feleségétől ismét drogot vásárol.

Az ügyletre Kisbéren 2019. augusztus 28-án került sor, s abban közreműködött ötödik társuk (II. r.) is. Ekkor elfogták őket.

Az értékesített, illetve az értékesítésre szánt kábítószer mennyisége tízszeresen meghaladja azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a bűncselekmény.

A Tatabányai Törvényszék valamennyiük bűnösségét megállapította kábítószer-kereskedelem bűntettében, és ezért a vádlottakat – cselekményeik súlyosságához mérten – 3 és 7 év közötti szabadságvesztésre ítélte. Többükkel szemben vagyonelkobzást rendelt el, összesen 1.856.000 Ft-ra.

A Győri Ítélőtábla az ügyészi indítvánnyal egyetértett. A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elszaporodottak, komoly veszélyt jelentenek a társadalom tagjaira. A büntetéseket súlyosította: 5 és 11 év közötti fegyházbüntetéseket szabott ki – tájékoztatott bennünket a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

 

Korábban itt írtunk az ügyről: https://kisbermost.hu/2020/09/10/bortonbol-kereskedett-a-kabitoszerrel-kisberen/

Írj Te először kommentet "Súlyosították az ítéletet a kábítószerrel kereskedő társaság ügyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*