Börtönből kereskedett a kábítószerrel Kisbéren

/A kép illusztráció! – Fotó:Pixabay/

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a börtönből felesége segítségével szervezte a kábítószer kereskedést.

A megalapozott gyanú szerint tavaly júliusban és augusztusban öt elkövető – köztük a börtönben lévő férfi felesége -, nagy mennyiségű amfetamint tartalmazó kábítószerrel kereskedett Kisbéren.

A legutolsó alkalommal a nő a kisbéri kórháznál tette át a kábítószert az egyik férfi által használt gépkocsiba.

Ekkor a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói intézkedtek a gyanúsítottakkal szemben, melynek során a gépjárműben megtalálták és lefoglalták a közel 1000 gramm nettó tömegű amfetamint, valamint a kábítószer elosztásához szükséges dolgokat is.

A rendelkezésre álló adatok alapján a pénz, illetve kábítószer átadásokat a nő börtönben lévő férje szervezte. A kapott pénzből a nő heti rendszerességgel utalt 30.000 forintot a férje számlájára.

A három férfi 2019. augusztus 30-a óta van letartóztatásban, a férj letartóztatását szabadulása után, 2020. augusztus 14-én rendelte el a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának a meghosszabbítására mivel továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Az indítványról a nyomozási bíró az iratok alapján fog dönteni.”

 

Az Ügyészség sajtóközleménye

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*