Óvodai fejlesztések Kisbér környéki községekben

/Fotó: Pixabay/

Komárom-Esztergom megye kistelepülésein 5,3 milliárd forint összegben indulnak fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében – közölte a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Popovics György tájékoztatása szerint 27 településen 31 projektre nyertek el támogatást óvodák, bölcsődék építésére és korszerűsítésére, energetikai beruházásokra, valamint vízrendezési fejlesztésekre.

Tatára félmilliárd forint érkezik egy 3 csoportos, tornaszobás, új kertvárosi óvoda építésére. Ezen kívül egy új 8 férőhelyes minibölcsőde épülhet a városban.

Etén 20 férőhelyes óvoda épül mintegy 250 millió forintos támogatásból. Energetikai felújítást végeznek többek között Tokodaltárón a közel 100 éves óvodában, valamint Bársonyoson, Rédén, Ácsteszéren és a 120 férőhelyes naszályi óvodában.

Dad több mint 56 millió forintot nyert az orvosi rendelő és a szolgálati lakás napelemek felszerelését is magában foglaló energetikai korszerűsítésére.

Csapadékvízelvezető hálózat fejlesztésére 12 település kap támogatást, a beruházások 18 kilométernyi hálózatot érintenek.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Óvodai fejlesztések Kisbér környéki községekben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*