Fejlesztések a Kisbéri Járás településein

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat honlapján tette közzé, hogy 5 milliárd Ft-os fejlesztés kezdődik 27 Komárom-Esztergom megyei településen. Ezek közül több a Kisbéri Járáshoz tartozik.

Idézünk a közleményből:

“Komárom-Esztergom megye számára a 2021-2027 közötti ciklusban közel 50 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.

A napokban megszületett a döntés az első 31 projekt támogatásáról.

– Akárcsak a TOP-ot, a TOP Plusz programot is a megyei önkormányzat koordinálja, illetve a megyei területfejlesztési kft. révén igény esetén segíti a projektek menedzselését is – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy nemrégiben közel 5,3 milliárd forint fejlesztési támogatásról hozott döntést az irányító hatóság. Ennek révén 27 megyei településen 31 projekt nyert el támogatásokat óvodák, bölcsődék építésére és korszerűsítésére, energetikai beruházásokra, valamint a települések vagyonbiztonságát növelő vízrendezési fejlesztésekre.

Etén 20 férőhelyes új óvoda épül mintegy 250 millió Ft-os támogatásból. Komoly felújításon fog átesni a bársonyosi Bóbita Óvoda, a rédei óvoda, a 120 férőhelyes naszályi óvoda és Ácsteszér 2 csoportos Meseerdő Óvodája. A komáromi Gesztenyés Óvoda bővítés és energetikai korszerűsítés elé néz, akárcsak az ácsi Bóbita Óvoda, ahol a felújítás során a bölcsőde kiköltözésével felszabaduló két csoportszobában 2 új óvodai csoport nyerhet elhelyezést. Bana község családjai is örülhetnek: az óvoda mellett 8 férőhelyes minibölcsőde épülhet.

Dad több mint 56 millió Ft-ot nyert az orvosi rendelő és a szolgálati lakás napelemek felszerelését is magában foglaló energetikai korszerűsítésére.

A klímaváltozás miatt fontosak a vízrendezési, csapadékvízelvezetési fejlesztések is, melyekre a következő települések nyertek TOP Plusz forrást. Zárójelben a megújuló bel- és csapadék-vízvédelmi létesítmények hossza olvasható. Ács (5 km), Kisbér (2,4 km), Mocsa (0,8 km), Vérteskethely (0,7 km), Súr (0,5 km), Kecskéd (0,7 km), Bokod (0,8 km), Dömös (1,5 km), Lábatlan (2,2 km), Tokod (0,7 km), Nagysáp (2,8 km), Vértestolna (0,2 km).”

 

Forrás: mimegyenk.hu

Írj Te először kommentet "Fejlesztések a Kisbéri Járás településein"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*