Kerékpárúton a kisbéri ipari parkba

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

Elkészült a kisbéri ipari parkba vezető kerékpárút, mely a 81-es főút forgalmas szakasza mellett jelent biztonságos közlekedési lehetőséget – tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

    Sinkovicz Zoltán elmondta, a két és fél kilométer hosszú útvonal kialakítására közel 400 millió forintot fordítottak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával.

    A belterületi szakaszon a főúttól elválasztott utakat építettek, a külterületen pedig egyoldali, kétirányú kerékpárutat alakítottak ki.

    A vonalvezetés csatlakozik Kisbér meglévő és későbbre tervezett kerékpárút-hálózatához és megteremti az útvonal folytatásának lehetőségét a szomszédos Etére – ismertette a polgármester.

    Komárom-Esztergom megyében az elmúlt években Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében csaknem ötven kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

    A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, majd a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés zajlik. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Kerékpárúton a kisbéri ipari parkba"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*