Súlyemelő ob – Nagy Péter 17. alkalommal lehet bajnok – ELŐZETES

/MTI fotó / archív/

Gyakorlatilag a teljes magyar élmezőny felvonul a súlyemelők idei országos bajnokságán, amelynek szombaton és vasárnap a Tatai Olimpiai Központ, közkeletű nevén a tatai edzőtábor ad otthont.

A legkiélezettebb csata a női 71 kilogrammban várható, amelyben három, nemzetközileg is jegyzett versenyző is indul.

“A szombat délutáni program csúcspontjaként csap össze egymással a szakításban idén Európa-bajnoki negyedik Mitykó Veronika, az ez évi ifjúsági világbajnokságon összetettben hatodik Szalai Lili és a szakítás korábbi U23-as Eb-aranyérmese, az ob-ra Skóciából hazatérő, kecskeméti színekben szereplő Jung Beáta.” – adott előrejelzést Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke.

“Mindhárman olimpiai kvalifikációra esélyes emelők, nem kétséges, hogy az ő versengésük az idei országos bajnokság fénypontja lesz” – tette hozzá.

Az ob-n nemcsak a honi utánpótlás legkiválóbbjai állnak rajthoz, hanem a sportág két “nagy örege” is: a 35 éves Nagy Péter ólomsúlyban, a 42 esztendős Gyurkovics Ferenc pedig a 109 kilósok között lép a versenypódiumra címvédőként. A tokiói olimpián hetedikként végzett Nagy a 17., Gyurkovics pedig a 14. magyar bajnoki elsőségét szerezheti meg.

Az ob küzdelmei mindkét napon 10 órakor kezdődnek. A kiírás szerint a koronavírus miatt valamennyi közreműködő, kísérő és versenyző számára egyaránt kötelező a védőmaszk használata, utóbbiak attól csak arra az időre válhatnak meg, amíg a bemelegítő helyiségben és a versenydobogón tartózkodnak. Nézőket csak maszkban és védettségi igazolvány birtokában engednek be a versenyterembe.

-MTI-

 

A súlyemelő OB november 6-7-én lesz Tatán – a szerk.

Írj Te először kommentet "Súlyemelő ob – Nagy Péter 17. alkalommal lehet bajnok – ELŐZETES"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*