Tokió 2020 – A súlyemelő Nagy Péter is útra kelt az olimpiára

/Nagy Péter egy korábbi képen – MTI fotó/

Hétfőn elindult Tokióba az olimpia súlyemelőversenyeinek egyetlen magyar résztvevője, Nagy Péter, aki a jövő héten, szerdán lép dobogóra a plusz 109 kilósok között.

    A Liszt Ferenc repülőtéren beszállásra várva a szegedi ólomsúlyú óriás az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt heteket Tatán töltötte, a felkészülés hajrájába azonban belezavart egy lábsérülés, ami miatt a nagyobb terhelésből jócskán vissza kellett vennie.

    “Igazán nagy súlyokra nem mentem rá, nehogy súlyosabb legyen a baj, ezzel együtt jó erőben vagyok, s érdekes módon, inkább a technikával akadt némi gondom szakításban, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző” – mondta. “Ám még van időm a technikai biztonságon javítani jövő szerdáig.”

    A kisebb kényszerpihenő nyomán módosított tervein Nagy Péter.

    “Hogy ez közbejött, visszább kellett vennem saját elvárásaimból, de igyekszem kihozni magamból Tokióban azt, ami bennem van. Nagy tervek most már nincsenek, de azért még mindig jó lenne tízbe kerülni, és ha elérem a 400 kilót, nagyon boldog leszek” – nyilatkozta a 35 éves szegedi versenyző.

    Nagy Péternek a tokiói a harmadik olimpiája. Londonban, 2012-ben kilencedik, a 2016-os riói ötkarikás játékokon pedig tizedik lett a legnehezebbek kategóriájában.

-MTI-

Nagy Péter Kisbér környékéről származik, Rédén járt iskolába – a szerkesztő

Írj Te először kommentet "Tokió 2020 – A súlyemelő Nagy Péter is útra kelt az olimpiára"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*