Nagy Péter 19. bajnoki címét szerezte hétvégén

/Nagy Péter a tokiói olimpián – MTI fotó/Czeglédi Zsolt/

A súlyemelők országos bajnokságának második napján, vasárnap Nyíregyházán Nagy Péter diadalmaskodott újfent kategóriájában.

A 37 esztendős Nagy a plusz 109 kilogrammosoknál folytatta 2005 óta tartó sorozatát: megszakítás nélkül 19. alkalommal lett ólomsúlyú magyar bajnok. A szegedi óriásnak a címvédéshez elegendő volt egy-egy sikeres gyakorlat: mind szakításban, mind lökésben csupán a kezdőfogására jött ki.

    A háromszoros olimpikon Nagy az M1-nek elárulta: a verseny előtti ebédnél kicsit megsérült a dereka.

    “Felálltam a székből és akkor meghúzódott. Nem akartam kockáztatni, mert ebben az évben még lesz három versenyem, úgyhogy a kötelező minimumot teljesítettem. Ez volt a cél, amiért jöttem, kicsit többet akartam volna emelni, de a felesleges sérülést el akartam kerülni” – fejtette ki Nagy. Hozzáfűzte: a fájdalomcsillapítók megtették hatásukat, így nem érezte a már régebb óta meglévő térdproblémáját.

    “Ha nem a térdem, akkor úgy látszik, a derekam, valami mindig közbejön, reméljük, hogy a nagyobb versenyeken már nem lesz ilyen probléma. Itt szerencsére belefért” – emelte ki. Bizakodását fejezte ki, hogy már a jövő hétre felépül, nem gondolja, hogy súlyos lenne a probléma, szerinte csak egy rossz mozdulat volt.

A héten gyógytornával fogja kezelni, mivel jövő hétvégén Spanyolországban vár rá verseny. Jelezte, a februári Európa-bajnokság beleesik az alapozásába, ott várhatóan még nem lesz csúcsformában, amit az áprilisi thaiföldi vk-versenyre időzít, ahol elvárásai szerint 400 vagy 410 kilogramm fölött kell emelnie, ebben az esetben úgy érezné, mindent megtett, hogy ott lehessen Párizsban.

    “A verseny meg az élet majd eldönti, hogy ez elegendő-e vagy sem” – tette hozzá.

EREDMÉNYE:   plusz 109 kg: Nagy Péter (Szegedi LSK) 340 (150, 190)

Mint ismeretes, Nagy Péter Kisbér környékéről származik, Rédén járt iskolába – a szerkesztő

Írj Te először kommentet "Nagy Péter 19. bajnoki címét szerezte hétvégén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*