Súlyemelő Grand Prix – Nagy Péter összetettben kilencedik lett

/A képen: Nagy Péter a tokiói olimpián – MTI fotó/Czeglédi Zsolt/

Nagy Péter  összetettben a kilencedik helyen végzett a plusz 109 kilogrammos kategóriában Dohában,

a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) Grand Prix-versenyén, amely az ötödik állomása volt a párizsi olimpiára kvalifikáló, hét viadalból álló sorozatnak.

    A csütörtöki, utolsó versenynapon a szegediek 37 éves ólomsúlyú emelője szakításban – 160, 167, majd 171 kilóval – három jó gyakorlatot hajtott végre, ezzel a kilencedik lett, lökésben viszont csak az első fogása volt eredményes 201 kilón, a 211, majd a 217 kilogrammos kísérlete nem sikerült. Utóbbi fogásnemben a tizedik eredmény volt az övé, a 372 kg-os összetettel pedig a kilencedik helyen zárt a 24 fős teljes mezőnyben, amelynek csaknem a fele – 11 versenyző – összetett eredmény hiányában helyezetlen maradt.

    A korábbi háromszoros Eb-bronzérmes, eddig három olimpián szerepelt Nagy Péter Katarba utazása előtt az MTI-nek azt mondta, hogy térdpanaszai miatt a dohai GP-re nem tűzött ki különösebb célt maga elé, s 375-380 kilós összeredménnyel már beérné. Ennél persze jóval több kell, ha ott akar lenni a párizsi olimpián, márpedig erre törekszik, a négy mázsa feletti produktummal azonban csak a jövő év eleji két kvalifikációs állomás egyikén kíván kirukkolni.

-MTI-

Ismeretes, hogy Nagy Péter Kisbér környékéről származik, Rédén járt iskolába – a szerkesztő

Írj Te először kommentet "Súlyemelő Grand Prix – Nagy Péter összetettben kilencedik lett"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*