Kisbér külterületén rakott le veszélyes anyagot is tartalmazó hulladékot

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki termőföldön rakta le a veszélyes anyagot is tartalmazó hulladékot.

A vádirat szerint az elkövető gépkocsijával 2021. március 19. előtti napokban egy  rédei háztól két fordulóval elszállított hulladék vasanyagot valamint legalább 3 m3 mennyiségű kevert hulladékot, amely  építési-bontási hulladékot, üveg és műanyag hulladékot, lom hulladékot, vegyes települési hulladékot valamint kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket tartalmazott.

A ház tulajdonosa 120.000,- Ft-ot adott át az elkövetőnek, mert úgy tudta, hogy a hulladékok egy győri hulladéklerakóba kerülnek elszállításra.

Az elkövető a hulladékot másnap Kisbér külterületén, a Bakonysárkány közelében lévő  földterületre vitte és  ott engedély nélkül jogtalanul lerakta.

A területen jogosulatlanul elhelyezett veszélyes hulladékot is tartalmazó hulladékok alkalmasak voltak a föld és annak összetevői, valamint a testi épség, egészség és az élő szervezet egyedinek veszélyeztetésére.

Az elkövető a jogtalanul elhelyezett hulladékokat néhány nappal később  elszállította, így a környezeti elemek további veszélyeztetettsége  megszűnt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Írj Te először kommentet "Kisbér külterületén rakott le veszélyes anyagot is tartalmazó hulladékot"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*