A tanárt tornáztatta a szülő

/Fotó: Pixabay.com/

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két  férfival szemben.

A vádirat szerint a sértett a Kisbéri Járásban lévő község általános iskolájában 2022. szeptember 13-án a tanórák után napközis tanári feladatokat látott el a sértett férfi. Két tanuló verekedett az iskolában. A tanár felszólította a gyerekeket, hogy a verekedést hagyják abba és csináljanak inkább 20-20 fekvőtámaszt, melynek teljesítését követően a két tanuló megnyugodott.

Másnap az egyik tanuló szülei a házirendtől eltérően, előzetes egyeztetés nélkül bementek az  iskola intézményvezetőjéhez és kifogásolták a napközis tanár eljárását, emiatt kérték a pedagógus felelősségre vonását.

Ezután a szülők elhagyták az iskola területét. Az iskola bejáratánál az apa megvárta a napközis tanárt, akihez csatlakozott egy másik férfi.

Az iskola előtti parkolóban a sértetthez odament az apa, aki számon kérte a gyermekével szembeni eljárását, ennek során megragadta a sértett mindkét felkarját, majd lökött egyet a sértetten, egyidejűleg rákiabált a pedagógusra, hogy végezzen el 20 fekvőtámaszt. A pedagógus a fekvőtámaszokat elvégezte, ezt pedig a másik férfi a  sértett engedélye nélkül mobiltelefonjával rögzítette, a felvételt az apának  alkalmazáson keresztül elküldte.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság az apát 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfit 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Írj Te először kommentet "A tanárt tornáztatta a szülő"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*