Kisbéri Polgármesteri Hivatal közleménye

/A kép illusztráció!/

Kisbér polgármestere, Sinkovicz Zoltán az alábbiakat tette közzé a Kisbéri Polgármesteri Hivatal közösségi oldalán – szöveghűen idézzük:

“Tisztelt Kisbériek és Hántaiak!

Amint tapasztalták a Kossuth utca páros oldalán kialakított parkoló (volt KTSZ előtti) vízelvezető rendszere a heves esőzések alkalmával nem volt képes azonnal elvezetni az Ászár irányából érkező és a lakóingatlanok felől az utcai árokban kivezetett gyorsan levonuló, nagy mennyiségű csapadékvizet és időszakosan feltorlódott, elöntve ezzel a parkolót. Megoldást a csapadékvíznek az út másik oldalán lévő nagy keresztmetszetű elvezető csatornába juttatása jelenthet. Az építés idején egy átvezetést kiépítettünk, amely az átlagos mennyiségű csapadék elvezetését megoldja. Problémát ennek a dugulása és a felhőszakadásszerű esőzés okozhat. Az esetleges dugulást a gyakori tisztítással és a beömlőkhöz elhelyezett rácsokkal meg tudjuk előzni. A nagy mennyiségű csapadékvíz gyors elvezetéséhez további műszaki megoldást kellett keresnünk. A Komáromi Vizitársulat szakembereinek a közreműködésével többszöri womázással és kamerázással feltártuk a környék csapadékvíz hálózatát és találtunk megoldási lehetőséget. Találtunk egy az út alatt átvezető régebbi csövet, ami ugyan a kerékpárút körül el van zárva, de sikerült kitisztítani és a kamerafelvételen használhatónak látszik. A Spar áruház előtti parkoló felbontásával ezt a csövet kell bekötni az ott futó csatornába.

Jogos a többekben felvetődő kérdés, hogy miért nem a kivitelezések során lett ez elvégezve. Nos előzetesen nem volt a terület csatornáiról információ, próbáltuk megkamerázni is, de nem sikerült mert a régi csatornák teljesen el voltak záródva. Ennek ellenére érzek a parkoló vonatkozásában tervezői, kivitelezői és műszaki ellenőri, a kerékpárút vonatkozásában, pedig kivitelezői mulasztást, mert annak ellenére, hogy a külön kérésemre kiépítették a jelenleg is működő egy elvezető csatornát, csak a szerződéses fő feladatra koncentráltak és a felbontás során nem kerestek újabb megoldást, illetve a másik oldalon, ahelyett, hogy jelezték és esetleg bekötötték volna a csövet, inkább lezárták. A szerződésben vállalt konkrét feladataikat teljesítették, de a megrendelő érdekeit nem a jó gazda gondosságával képviselték. A Spar parkoló tervezői, kivitelezői ugyanúgy csak a saját érdekeikre voltak tekintettel a munkájuk során. Sajnos a vízelvezetést csak rendszerben lehet megoldani, az elszigetelt, helyrajzi számokhoz kötött, leszabályozott projektek erre nem nyújtanak átfogó megoldást.

A következő napokban a Vizitársulat munkatársai elkezdik a munkát. A kerékpárút és az érintett parkoló részleges lezárásával sajnos közlekedési nehézségekre kell számítani, ezért kérem, hogy aki teheti más útvonalak választásával és távolabb parkolással segítse az átmeneti időszakban a környék közlekedését. Ha minden a tervek szerint halad akkor a kivitelező által jelzett 4-6 nap alatt sikerül elvégezni a feladatot, amihez a megértésüket és a türelmüket kérem!”

Tisztelettel:

Sinkovicz Zoltán

polgármester

 

Forrás:Facebook

Írj Te először kommentet "Kisbéri Polgármesteri Hivatal közleménye"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*