“Rali hírek Kisbérről” – anno…

/A kép illusztráció!! – Budapest, 1969 – Forrás: Fortepan.hu/Péterfy István/

Talán érdekes lehet, mit írtak a múltban a sajtóban, különböző tanulmányokban, könyvekben… –  Kisbérről és környékéről.

Alábbiakban Kisbérről olvashat egy cikket a 20. századból:

Rali hírek Kisbérről

Vizsgával zárult Kisbéren az autóversenyző-‘bírói tanfolyam első fordulója. A zsűri köztük Faluvégi Péter, az Országos Bírói Kollégium elnöke és MarGyörgy a Váci SE vezetője harmincnégy sikeres vizsgázónak! nyújtotta át az erről szóló jogosítványt.

A június 13-14-re tervezett autóverseny Kisbéren és környékén országos lesz, s ez komoly felkészülést követel1 résztvevőktől, rendezőktől, közreműködőktől. Minthogy összesen 100 versenybíróra lesz szükség, márciusban újabb turnusnak rendeznek tanfolyamot, melyre mint idáig a megye, s a szomszédos megyék területéről is örömmel fogadják a jelentkezőket a Willt-só Kft. irodájában. A vizsga szigorúságát jelzi, hogy a résztvevők közül ezúttal négyen nem feleltek meg a követelményeknek. Az újonnan szervezett tanfolyamon ők is újra indulhatnak.

Az autóverseny lebonyolításában a kisbéri Willtsó Kft. vállalta az oroszlánrészt, az eddigi költségeket ők állták. Szívesen vennék csatlakozó szponzorok jelentkezését. A pálya villamos berendezéseinek kiépítését a tatabányai Komvillgép vállalta fel. Élénk érdeklődést tanúsított a versenykészülődés iránt Harer Norbert úr, a Kisbérről elszármazott amerikai—izraeli üzletember, egykori kisbéri lovassportoló..

Az Auto Motor Sport című országos hetilap február elsejei számában részletes, fotós riportot közöl a verseny előkészületeiről, megszólaltatva — többek között — Willisits Vilmost, Ferjáncz Attilát és dr. Bozori Endrét. A polgármester elmondotta a riportban, hogy az országos verseny rendezésétől munkahelyteremtő lehetőségeket is vár. Kisbér és környékének adottságai folytán a jövőben külföldieket is vonzó autós, motoros, lovas turisztikai paradicsommá kell válnia.”

 

Forrás:Library.hungaricana.hu / 24 óra, 1992. március (3. évfolyam, 52-77. szám) / 1992-03-02 / 52. szám

Írj Te először kommentet "“Rali hírek Kisbérről” – anno…"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*