Friss információk Kisbér és környéke háziorvosi ügyeleti ellátásáról

Kórház - kisber.hu

Dr. Szinyi Károly – I. számú háziorvosi körzet az alábbiakat tette közzé a Facebookon a házorvosi ügyeletek alakulásáról:

A Kisbéri Járásban Lakóknak!

A hírközlő szervekben a közelmúltban számtalan hír jelent meg a háziorvosi ügyeletek megváltozásáról.

NYUGODJON MEG MINDENKI AZ ÜGYELETI ELLÁTÁS A TERÜLETÜNKÖN VÁLTOZATLAN FORMÁBAN MŰKÖDIK!

Az azonnali ellátást igénylő helyzetekben / a megfázás, egy hete fáj a fejem, derekam fáj, nem tartozik a szakmai szabályok szerint ebbe a körbe!!/ most is a 354-000-at kell hívni. Ez a megyei mentőszolgálat irányítóközpontjában cseng ki, az ott lévő szakemberek döntését, tanácsait kérjük elfogadni.

Az ország nagy részén már a Mentőkhöz futnak be a hívások, az ügyeleti ellátás irányítását tulajdonképpen most is Ők végzik.

A Kormányzati szándék a változtatásra, valójában évek óta megvolt, de az utóbbi évben felgyorsult a megvalósítás folyamata. A hátterét én nem ismerem, így nincs módom erről részletesen írni.

Úgy vélem a német modell megvalósítását tűzték célul. Ugyanis ott is délután 4-től, este tízig lehet a háziorvosi ügyeletekhez fordulni – utána már csak a mentők és a Sürgősségi Betegellátó osztályok fogadják a betegeket. A hívások többsége az esti órákra esik, ugyanúgy, mint Nálunk!

Tehát a későbbiekben is, este 10-ig megmaradnak a járási ügyeleti központok, a mentők irányításával. utána reggel nyolcig viszont nemcsak a mentés irányítása, de a működtetése is a Mentők feladata lesz.

De ez nem egyik hétről a másikra fog bekövetkezni. Fokozatosan, megyéről, megyére jönnek a változások. Természetesen a szakemberek ( orvosok, mentőtisztek, szakápolók) megfelelő száma alapvető eleme a működtetésnek.

Ebben a fél évben véleményem szerint Nálunk tehát nem lesz változás a háziorvosi ügyeletei ellátásban. Az továbbra is a Kisbéri Kórház területén “üzemel”, a 354-00-ás számon is el lehet érni Őket; ahogy említettem valóban a legindokoltabb esetekben keressék fel, néhányan nem gondolnak arra, hogy indokolatlan eset miatt órákig várhat/szenvedhet/ valaki, mert nem értek ki hozzá a Kollégák.”

Írj Te először kommentet "Friss információk Kisbér és környéke háziorvosi ügyeleti ellátásáról"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*