Börtönbüntetésre ítélték a tárkányi ittas gázolót

/Fotó: Pixabay/

A Komáromi Járásbíróság a 2022. június 2-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű vádlott 2020. szeptember 26-án 19 óra 30 perckor súlyos alkoholos befolyásoltságú állapotban közlekedett a 8146. számú úton Ászár irányából Tárkány irányába a forgalomból kivont gépkocsijával.

A vádlott a haladása során Tárkány egy működő közvilágítással ellátott szakaszán, az előtte gyalogosan, fényvisszaverő mellény nélkül, segédmotoros kerékpárját maga mellett toló sértett kikerülésébe kezdett, azonban nem tartott megfelelő oldaltávolságot és elütötte a sértettet.

A vádlott az ütközést követően megállt, de nem győződött meg arról, hogy a sértett az ütközés következtében megsérült-e, illetve segítségre szorul-e, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

A sértettet kórházba szállították, ahol a balesetben elszenvedett sérülései miatt 2020. szeptember 27-én elhunyt.

A bíróság a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt, halmazati büntetésül 5 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra, mellékbüntetésként 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvosi nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be –  közölte a Bíróság honlapján a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya.

Írj Te először kommentet "Börtönbüntetésre ítélték a tárkányi ittas gázolót"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*