Tárkány közelében és a 81-esen is akadt dolguk a tűzoltóknak

/Korábbi kép – Fotó: Katasztrófavédelem/

Vasárnap hajnaltól délutánig az erős szél és a sok csapadék miatt főként kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét Komárom-Esztergom megyében.

Komárom határában, az 1-es főút Ács felé vezető oldalán egy akácfa dőlt az úttestre, másfél forgalmi sávot elfoglalva, Tárkány és Vasdinnye-puszta között pedig egy nagy méretű faág zuhant az úttestre,  az 1111-es útra egy ötméteres fa borult, a 81-es úton szintén félpályás útakadályt képezett egy kidőlt fa.

Tatabányán, a Verseny utcában egy lehasadt, nagy méretű faág torlaszolta el teljesen az utat, szintén a megyeszékhelyen az egyik bölcsőde udvarán dőlt ki egy fa, megrongálva az intézmény kerítését és két parkoló autót. A Tardos és Süttő közötti úton egy nagy méretű fa borult az úttestre, hasonló eset történt Vértesszőlősön, a Remeteség-pusztára vezető úton is.

Az összesen tizenkét esethez a megyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Teljes terjedelmében égett egy harminchat négyzetméter alapterületű lakóház Szárligeten, a Béke utcában szombat délután. A tatabányai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Egy tégla építésű, palafedésű ingatlan égett, amelyhez hozzá volt építve egy fából épített, zsindely borítású könnyűszerkezetes épület, amelyre a tűz nem terjedt át, viszont a vízkár, illetve a korom szennyeződés jelentős volt. A tűzzel érintett épületrészeket a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – közölte honlapján a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Írj Te először kommentet "Tárkány közelében és a 81-esen is akadt dolguk a tűzoltóknak"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*