Jóvátette a kisbéri háznál okozott kárt

/Sajtófotó: Ügyészség/

A Komáromi Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette azzal a férfival szemben, aki közvetítői eljárásban térítette meg a sértettnek okozott összes kárt.

A határozatban írt tényállás szerint a férfi 2021. január 21-ről január 22-re virradóan lopási szándékkal bemászott a kisbéri családi ház udvarára, melynek előkertjéből kitépett és eltulajdonított 3 db 25.500,- Ft értékű rózsafát  a hozzá tartozó 2.850,-Ft értékű műanyag karóval és 1 db 7.800,- Ft értékű kecskerágó fát.

A nyomozó hatóság az elkövető házának udvaráról lefoglalta az eltulajdonított növényeket, azonban a  növényeket a lefoglalás helyén hagyták, mert károsodás nélkül a  sértetteknek már nem lehetett volna visszaadni.

Az ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, ezért az eljárást hat hónapra felfüggesztette. Az elkövető a közvetítői eljárásban a sértettnek 40.000,- Ft-ot fizetett anyagi jóvátételként, valamint a cselekményért bocsánatot kért.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Írj Te először kommentet "Jóvátette a kisbéri háznál okozott kárt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*