Lopott gépkocsival fogolyszökés-vádemelés

Lopás vétsége, fogolyszökés vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a bűnügyi felügyelet szabályait megszegte azzal, hogy a lopott gépkocsival azért utazott külföldre, hogy a büntetőeljárás alól végleg kivonja magát. 

A vádirat szerint a bíróság a lopás miatt folytatott büntetőeljárásban a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el 2020. június 3-án.

A bíróság a végzésben előírta, hogy a férfi Kisbér területét nem hagyhatja el. Az elkövető 2020. szeptember 20-án este egy kisbéri lakóház előtt parkoló, 385.000,- Ft. értékű személygépkocsit elindította a sértett által benne hagyott kulccsal.

A férfi a lopott gépkocsival előbb barátnőjéhez hajtott, majd együtt Szlovákián, Ausztrián, Németországon, Hollandián keresztül Belgiumba mentek.

A férfi a gépkocsi értékesítését tervezte, azonban 2020. október 1-jén a német határrendőrség határellenőrzés keretében intézkedés alá vonta, és a gépkocsit lefoglalta.

Közben a kisbéri rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki, amely után a Magyarországra 2020. október 6-án visszatérő elkövetőt a nyomozó hatóság a nemzetközi vonaton elfogta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság egyesítse az ügyet az előtte lopás bűntette miatt már folyamatban lévő büntetőeljáráshoz, amely után a különös és többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Írj Te először kommentet "Lopott gépkocsival fogolyszökés-vádemelés"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*