Magyar Közút: körforgalmi csomópont épül Bakonyszombathelyen

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program keretében körforgalmú csomópont épül Bakonyszombathelyen a Kisbér- Veszprémvarsány összekötő út és a Bakonycsernye-Mezőörs összekötő út kereszteződésében, a Kossuth Lajos u., Széchenyi István u., Baross Gábor u. és a Jókai Mór u. találkozásánál.

A beruházás 546 millió forintból valósul meg várhatóan idén ősz végéig.

A felújítás során a szakemberek a burkolatfelújításon túl buszmegállót, járdát, csapadékcsatornát is építenek, rendezik a közvilágítást és a zöldfelületet, valamint új forgalomtechnikai elemeket helyeznek ki. A csomóponti ágak építése már megkezdődött, első ütemben a Baross u. és a Jókai u. közötti területen zajlanak a közműkiváltási-, csapadékcsatorna-, és útépítési munkák. A munkaterületen 30 km/órás sebességkorlátozásra, a napi munkavégzések helyszínein jelzőőrös forgalomirányításra kell számítani.

A felújítás nyitó eseményén 2021. június 25-én beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, Géringer Istvánné, Bakonyszombathely polgármestere és Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom megyei igazgatója.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét és megértését kéri. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Írj Te először kommentet "Magyar Közút: körforgalmi csomópont épül Bakonyszombathelyen"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*