„Év kórháza” szavazás 2009. – Megyénkben a Kisbéri Kórház az élen

/Megyénkben a kisbéri kórház zárt az élen – Kép forrása:Library.hungaricana.hu / 24 óra, 2009. január/

Talán érdekes lehet, mit írtak a múltban a sajtóban, különböző tanulmányokban, könyvekben… –  Kisbérről és környékéről.

Alábbiakban Kisbérről olvashat egy cikket a 21. századból:

A dolgozók közös sikere a helyezés

ÉV KÓRHÁZA    Kisbér 24., Dorog 27., Esztergom 31., Tata 42., Komárom 62., Tatabánya 209.

Megyénkben a Batthyány Kázmérról elnevezett kisbéri intézmény szerepelt a legjobban az „Év kórházaszavazáson.

Kétszázharmincnyolc kórház szerepelt az egyik egészségügyi mákkal foglalkozó weboldal szavazási listáján; megyénkből hat intézmény vett részt az internetes versenyen. A legjobb eredményt, vagyis a 24. helyet a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház és Szakrendelőintézet érte el, 27. lett a dorogi Szent Borbála Szakkórház, 31. az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, 42. a tatai Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet, 62. a szőnyi Selye János Kórház, 209. a megyei Szent Borbála Kórház.

– Nagy siker ez nekünk, nagyon örülök, mert számunkra fontos volt a szavazás. Amikor a különböző értékeléskategóriákat elemezzük, látni kell, hogy van még mit javítanunk. Előnyünk, hogy egy új, két éve épült kórház a kisbéri, felszereltsége kiváló, sok másik intézménnyel szemben. Az ápolási és szakmai tevékenységünkön mindenképpen szeretnénk javítani- nyugtázta a végeredményt dr. Ferencz Péter kisbéri kórház– igazgató. Hozzátette: a jó végeredményhez a kórház minden dolgozója hozzájárult, s bízik benne, hogy ezt a szintet tudják is tartani.

Másként értékeli a versenyt dr. Varga Győző dorogi kórház– igazgató. Úgy látja: a kórházrangsor nem valós érték, szimpátiaszavazásnak indult, de sporttá alakult jó eredményt elérni.

– Vezetőként elégedett vagyok a helyezésünkkel, de nem hiszem, hogy jobbak vagy rosszabbak lennénk például a tatabányai Szent Borbálánál, s jó lenne, ha a betegeket sem befolyásolná a lista. Azon mosolyogtunk, amikor egy ideig első helyen álltunk. Krónikus kórház vagyunk, nincsen ápolási osztályunk. Egy biztos: ha rendeztek volna külön szavazást a krónikus kórházaknak, az elsők között végeztünk volna.

Müllner Helga ”

 

Forrás:Library.hungaricana.hu /  24 óra, 2009. január (20. évfolyam, 1-26. szám) / 2009-01-22 / 18. szám

Írj Te először kommentet "„Év kórháza” szavazás 2009. – Megyénkben a Kisbéri Kórház az élen"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*