Fokozott ellenőrzést tartottak a 81-es főúton

/Fotó:police.hu/

A rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedésben résztvevőkre a 81-es számú főúton.

A balesetek megelőzése érdekében folyamatos közlekedésrendészeti ellenőrzéseket végeznek a rendőrök a 81-es számú főúton. Az akcióban a Fejér, a Komárom-Esztergom és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vett részt. A Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén 2020. augusztus 31-én került sor a közlekedésbiztonsági ellenőrzésre, melynek fő célja, a balesetek megelőzése és az elkövettet jogsértések feltárása volt.

Az akció során a sebességellenőrzés mellett az előzés tilalmának, a záróvonal átlépésének, az elsőbbségadás szabályainak, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzését végezték a rendőrök. A hatékonyabb végrehajtás érdekében drónt is alkalmaztak, ami madártávlatból készített felvételt a menet közben szabálytalankodó járművekről, és azokat később megállították.

A járőrök az adott útszakaszon több helyszínen mérték a sebességet, ugyanakkor a szabálytalankodó sofőröket a motoros rendőrök szűrték ki a forgalomból. A nap folyamán összesen 19 gépjárművezetőt ellenőriztek, akikkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak az egyenruhások, azonban az alkoholszonda pozitív értéket egy esetben sem mutatott. A megengedett sebességet 5 járművezető lépte túl, akikkel szemben közigazgatási eljárás indult. Helyszíni bírság kiszabására 13 esetben került sor.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utak biztonságáért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

…hogy mindenki hazaérjen!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu

Írj Te először kommentet "Fokozott ellenőrzést tartottak a 81-es főúton"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*