Kisbéri történetek: “A nyár a felújítás időszaka – Legalábbis a GAMESZ- nél”

/Kardos Csaba (balra) megbeszéli a teendőket. – A kép forrása:Library.hungaricana.hu/24 óra/

Talán érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó a 20. században Kisbérről és környékéről.

Alább az 1990-es évek elejéről olvashat egy cikket:

A nyár a felújítás időszaka

Legalábbis a GAMESZ- nél, amelyhez általában az oktatási és művelődési intézmények tartoznak. Ezt tudtuk meg Kardos Csabától, a kisbéri GAMESZ műszaki vezetőjétől, aki egyben városi képviselő is.

Emeletráépítés folyik a gimnáziumban, az igazgatói és a helyettesi irodák kerülnek fel oda, így egy újabb tantermet lehet az oktatás szolgálatába állítani mondja. Egyéb rulékos munkákra még, s a beruházásra 1,6 millió forintot szavazott meg a testület. A Kisbéri önkormányzati Építő-Szolgáltató Kft. végzi a szükséges munkákat. Befejezés előtt áll a Petőfi Emlékkönyvtár belső felújítása, de szinte valamennyi iskolánál dolgoznak a szakemberek, hogy évnyitásra mindenütt rend és tisztaság legyen.

Kardos Csaba olyan ember, aki mindenféle szervezésben, megmozdulásban az élen jár. Nincs olyan rendezvény a városban, városkörnyéken, amelyikben ne lenne „benne” a keze. Ilyen volt a hántai tojásgurító verseny, az autósrali, a sportnap és még sok minden más. Különben is úgy ismerik, mint aki mindent megtesz, ha a városról van szó. így nem véletlen a választás eredménye — képviselővé lett, s így még aktívabban tud segíteni. Tagja a városfejlesztési bizottságnak és a vagyonhasznosító bizottságnak. Mindkettő olyan témákkal foglalkozik, ami amellett, hogy érdekes, nem is közömbös a fejlődés, a gazdasági ügyek szempontjából.

Testületi ülés ugyan nincs júliusban, mert nyári szünet van, de a bizottságokban dolgoznak, mert elő kell készíteni számos javaslatot az újabb ülésekre.

Kisbéren igen gondosak a képviselők, kevesen hiányoznak, akkor is okkal. Mindent tízszer végiggondolnak, mielőtt valamire igent mondanak. Jól van ez így, mert a közügyekért való felelősség, a feladatok jó elvégzése egyben a két éve választott testületi tagok vizsgája a választók előtt.”

Forrás:Library.hungaricana.hu/24 óra, 1992. július (3. évfolyam, 154-180. szám)  / 1992-07-23 / 173. szám

Írj Te először kommentet "Kisbéri történetek: “A nyár a felújítás időszaka – Legalábbis a GAMESZ- nél”"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*