Régi olvasói levél Kisbérről: “csak ígéretet kaptam a családi pótlék helyett”

(A kép illusztráció – Fotó:kisber.hu/Békási Imre gyűjteményéből)

Bizonyára érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó Kisbérről és környékéről több, mint fél évszázaddal ezelőtt. Egészen pontosan a Komárommegyei Dolgozók Lapja 1952. március 2-i száma.

“A kisbéri gépállomás dolgozója vagyok. 1951 június 4-tõl dolgozom itt, de azóta csak azt tapasztaltam, hogy a gépállomáson nem sokat törődnek a dolgozók szociális ügyeivel. Mikor beléptem a gépállomásra, beadtam az igénylést a családi pótlékra.

Három  hónapon keresztül csak Ígéretet kaptam a családi pótlék helyett. A gépállomáson azt mondták, hogy beküldték igénylésemet az SZTK-nak.

Mikor érdeklődtem róla az SZTK-nál azt a választ kaptam, hogy az igénylést nem küldte el a gépállomás. Újabb hetekbe került, amíg végre megkaptam a családi pótlékot.

1952 január 10-én született egy kisfiam. Az iratokat azonnal megszereztem és kértem a gépállomáson, hogy küldjék be az SZTKnak. Az SZTK még most sem kapta meg és így én sem kaptam azóta még meg sem a családi pótlékot, sem a szülési segélyt.

A Dolgozók Lapján keresztül kérem a kisbéri gépállomás vezetőségét, hogy javítsa ki hibáit és többet törődjön a dolgozók szociális ügyeivel.

Hernádi Mihály,
a kisbéri gépállomás dolgozója”

forrás:library.hungaricana.hu

Írj Te először kommentet "Régi olvasói levél Kisbérről: “csak ígéretet kaptam a családi pótlék helyett”"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*