Elismeréseket adtak át augusztus 20-án

/Fotó: Facebook/

A Kisbéri Polgármesteri Hivatal  az idei augusztus 20-i kisbéri ünnepségről szóló Facebook tudósításában írta, hogy Pro Urbe Sport Díjakat adtak át Varga Viktóriának és Imrő Dezsőnek:

A díjazottakat e szavakkal méltatták (idézzük):

Varga Viktória:

„1981-ben született Tatabányán. Családja 1985-ben költözött Császár községbe. Tanulmányait Császáron, majd Tatán folytatta a Dobi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari szakmunkás képzőben, ahol pék szakmát szerzett.

2002-2006 időszakban, Kisbéren a Zsivótzky Gyula sportcsarnok sportszervezőjeként dolgozott, mely nagy segítség volt számára későbbi eredményei elérésében.

2006-ban igazolt el, a BKV Előre sportegyesülethez, ahol még három évig versenyzett nemzetközi szinten. 2020-ban visszatért anya egyesületéhez.

A súlyemelő sportágtól soha nem szakadt el, elvégezte a középfokú edzői szakot, s jelenleg a Magyar Súlyemelő Szövetség technikai bizottságában tevékenykedik.

Jelenleg főállásban a Győri Volánnál dolgozik adminisztratív munkakörben.

1994-ben kereste fel a Vállalkozók Sportegyesülete súlyemelő edzőjét, Imrő Dezsőt, családja Puskás Antal / Császár lovas gazda / ajánlásával, mivel gerinc problémái voltak.

Rehabilitációja sikeres volt, hiszen 1997-ben már a Tatabányán megrendezett serdülő Európa Bajnokságon első helyezést ért el, ezzel megszerezve az egyesület első Európa bajnoki aranyérmét.

1998-tól korosztályt váltva (junior) a következő eredményeket érte el:

1998 / Junior VB Szófia, 8-7-7,

1998/ Junior EB Szófia, 3-3-3,

2000/ Junior VB Prága 3-4-3,

2000/ Junior EB Rijeka 2-2-2,

2001/ VB 4,

2001/ EB 2,

2002/ VB 5,

2002 EB 2,

2003 VB 4,

2004 Athén olimpia 4.

Ötszörös utánpótlás magyar bajnoki címet szerzett.

Sportolói pályafutása során mindig versenyben maradt (egyszer se esett ki versenyen).

Kisbér városát, és az egyesületet mindig méltón képviselte szerte a világban!

Szerénysége, küzdeni tudása, példaértékű viselkedése, minden kisbéri sportoló, eredményt elérni kívánt gyermek számára irányadó lehet.

Varga Viktória Kisbér városának egyetlen olyan olimpikonja, aki saját nevelésű versenyzőként vett részt a 2004. évi Athéni olimpián.

Imrő Dezső:

1962-ben született Oroszlányban. 1987-ig az OBSK sportolója, ill. 1987-től a kisbéri súlyemelők vezető edzőjeként tevékenykedik.

1987-ben a Bozori Endre Tanács Elnök kérésére, egy együttműködés született az Oroszlányi Bányász és Kisbér község között egy egyéni sportág létrehozása érdekében.

Az együttműködés olyan sikeres volt, hogy 1990-ben levált az anya egyesületről a kisbéri utánpótlás részleg, s Imrő Dezső edző a kisbéri vállalkozók segítségével meg alakította a Vállalkozók Sportegyesülete Kisbér sportegyesületet.

1990-2006-ig a Városi Sportcsarnok sportszervezőjeként dolgozott, illetve 2004-2006 közötti időszakban a Magyar Súlyemelő Szövetség alkalmazásában szövetségi kapitányi állást töltött be.

2006-tól egyéb más munkahelyeken dolgozott, a mai napig vezetőedzője a VSE Kisbérnek.

Imrő Dezső vezetőedző több mint 30 éve dolgozik kitartóan, nagy elhivatottsággal súlyemelő sportágban, irányítása alatt számtalan kimagasló teljesítményű versenyzőt nevelt ki, mind hazai, mind nemzetközi szinten.

1992-93-ban beérett az addig elvégzett munka, Grób István a serdülő EB-n Reimsbe 2., majd Debrecenben 3. helyezést ért el, 1997-ben Varga Viktória serdülő Európa bajnoki aranyérmes lett. Nagy áttörést jelentett az egyesület életébe, mind a sportegyesület, illetve Kisbér város első saját nevelt versenyzője, Tamtom Péter kijutott a Sydney olimpiára 2000-ben.

2004-ben megpályázta a szövetségi kapitányi állást, mely tisztséget 2004-2006 közötti időben látott el. Még ebben az évben a nevelt versenyzője Varga Viktória az Athéni olimpián 4. helyezést ért el!

2014-ben Molnár Boglárka részt vett a Najningban megtartott Ifjúsági olimpián.

2021-ben Zsédely Szabolcs az U 15-ÖS Európa bajnokságon, a magyar utánpótlás férfi csapat egyetlen érmét nyerte meg, 3. helyen végzett.

Természetesen a fent említett olimpikonokon kívül több versenyzője is érmes vagy pontszerző helyen végzett Világ és Európa bajnokságokon, korosztályos magyar bajnokságokon.

Eredményessége bizonyítja, hogy 3 olimpikon képviselhette hazánkat az olimpián – 2000 Sydney, 2004 Athén, 2014 Nayning ifjúsági olimpia.

Az Ö irányításának köszönhetően teljesülhetett a sportolók legnagyobb álma, az olimpiai részvétel.

Mindemellett, nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre, folyamatosan felkeresi, és kapcsolatot tart Kisbér és környéke iskoláival. Jelenlegi versenyzőivel bemutatókat tart testnevelők közreműködésével, kiválasztja a tehetségesnek vélt gyerekeket. A város által rendezett sportnapokon képviselteti magát, egyesületével népszerűsítve ezzel a súlyemelő sportágat.

Rendezőként is maximálisan helytállt. A Magyar Súlyemelő Szövetség megbízásából, Kisbér Város Önkormányzatával együttműködve számtalan magas színvonalú – Felnőtt Országos Bajnokság, Utánpótlás Országos Bajnokság és Területi minősítő versenyek – versenyt vezényelt le.

A Magyar Súlyemelő Szövetség munkáját elismerve, többször lehetőséget adott az egyesület számára a különböző korosztályos bajnokságok megrendezésére.

2020-ban megtiszteltetés volt számára, hogy az egyesület megalapításának 30. évfordulóján, megrendezhette az egyesület a 2020 évi felnőtt országos bajnokságot, az önkormányzat és a kisbéri vállalkozók hathatós támogatásával, segítségével !

Tanítványai sportolóként és magánemberként is egyaránt fordulhatnak bizalommal hozzá, szülői közösséggel összefogva segíti, irányítja tanítványai életútját.

Jelenleg is aktív sport szakemberként célja, hogy minél több gyerekkel szerettesse meg a sportágat és a mozgásra való hajlandóságot.

A Kisbér és térségében történő hathatós toborzás, kiválasztásának köszönhetően, biztosított a sportágunk utánpótlás nevelése.”

 

Írj Te először kommentet "Elismeréseket adtak át augusztus 20-án"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*