Letartóztatásban maradhat az ittas ámokfutó

/A képen az ittasan vezetett gépkocsi látható – Fotó: Ügyészség/

Az ittas járművezetés vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

Az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte a bűnismétlés veszélye miatt, majd ennek határidejét legutóbb 2024. április 13-ig meghosszabbította.  A Tatabányai Járási Ügyészség a letartóztatás 2024. június 13-ig történő hosszabbítására tett indítványt.

Az indítvány alapján a bíróság ülést fog tartani, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

A tényállás szerint a férfi a járművezetéstől eltiltás ellenére, 2023. október 11-én Tárkány lakott területén a Fő utcában súlyos fokú ittas állapotban vezette személygépkocsit. A férfi az autóval egy kerítésnek ütközött, majd hirtelen gázadással elindult előre, és elhajtott a helyszínről.

A férfi ezután a 8146. számú útra hajtott az autóval, ahol Tárkány irányából Nagyigmánd felé közlekedett. Az elkövető ittassága miatt több alkalommal elveszítette a jármű feletti uralmat, áttért a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba, és nekiütközött egy úthibát jelző táblának.

Ezután a férfi visszatért Tárkány lakott területére, ahol újfent több alkalommal áttért a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba, és legkevesebb két személygépkocsit, valamint egy buszt irányváltoztatásra kényszerített. Az elkövető ezt követően a Fő utcában egy kapubeállóba parkolt, és megvárta a vele szemben intézkedő rendőrjárőrök érkezését – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Írj Te először kommentet "Letartóztatásban maradhat az ittas ámokfutó"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*