Óvodai beiratkozás 2024-ben

A város Önkormányzata a település honlapján közzétette az idei óvodai beiratkozásról szóló tájékoztatót.

Ezt idézzük:

“A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 8. § (1) bekezdése szerint az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 12. §-a alapján az óvodai nevelés a gyermek neveléséhez szükséges, a teljes óvodai életet magában foglaló foglalkozások keretében folyik.

Az Nkt. 49. § (1) bekezdése szerint az óvodai felvétel, átvétel, jelentkezés alapján történik.

Jelentkezni a meghirdetett időpontban a lakóhely szerinti körzetileg illetékes, vagy választott önkormányzati vagy más fenntartású, nem önkormányzati óvodába lehet.

A Kisbér Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodákban a beiratkozás időpontja:

2024. április 29. (hétfőtől) – 2024. május 03. (péntekig) 8:00-tól 15:00 óráig tart.

Ezeken a napokon kell beíratni azokat a gyermekeket, akik 2024. augusztus 31-ig betöltik legalább a 3. életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek.

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket a kellő időben az óvodába nem íratja be, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. tv. 247. § (1) bekezdés a) pontja értelmében szabálysértést követ el.

Tájékoztatjuk továbbá a tisztelt szülőket, hogy Kisbéren az integrált óvodai nevelés a sajátos nevelési igényű gyermekek számára az önkormányzati fenntartású óvodákban biztosított, a sajátos nevelési igényt megállapító szakértői véleményben foglaltak alapján.

Az óvodai jelentkezéshez szükséges okmányok a következők:

  • a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány (személyi igazolvány)
  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata
  • a gyermek lakcímet igazoló hatósági igazolványa (lakcímkártya)
  • a gyermek TAJ kártyája
  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványa (személyi igazolvány)
  • a gyermek egészségügyi állapotát és óvodaérettségét, sajátos nevelési igényét, hátrányos helyzetét igazoló dokumentum (orvosi igazolás, szakértői vélemény, gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozat stb.).

Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határnapja 2024. június 03.

Az óvodavezető írásbeli döntése ellen a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő a közléstől számított tizenöt napon belül illetékmentes fellebbezési kérelmet nyújthat be a fenntartóhoz (önkormányzati fenntartású óvodák esetében a jegyzőhöz) címezve, az óvoda vezetőjénél. Ebben az esetben a fenntartó jár el, és hoz másodfokú döntést.

Kisbér Város Önkormányzata”

Forrás: kisber.hu

Írj Te először kommentet "Óvodai beiratkozás 2024-ben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*