Letartóztatásban marad a kábítószert termesztő tárkányi férfi

/Fotó: Ügyészség/

“A Komáromi Járásbíróság a 2024. február 22-én tartott ülésen, a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben, 2 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki egy fészerben termesztett kábítószert.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményt visszaesőként, feltételes szabadság próbaideje, valamint ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el, ezért a letartóztatás fenntartása a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés nem végleges, a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022 augusztusától a lakóhelyének hátsó udvarán lévő fészerben magvakat ültetett el, indiai hasis kendert termesztve oly módon, hogy azokat rendszeresen öntözte, a virágból nyert hajtásokat lemetszette, majd egyesével elültette és gyökereztette, annak érdekében, hogy kábítószert termesszen.

A magvakból 16 tő indiai hasis kender növényi egyed fejlődött ki, melyeket a termesztéshez használt eszközökkel együtt a nyomozó hatóság 2023. február 23. napján lefoglalt.”

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

Először itt írtunk erről az ügyről: https://kisbermost.hu/2023/02/24/feszerben-termesztette-a-kabitoszert/

Írj Te először kommentet "Letartóztatásban marad a kábítószert termesztő tárkányi férfi"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*