Korszerűsödött a kisbéri ipari park

/Fotó: Facebook/

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat Facebook oldalán számolt be arról, hogy korszerűsödött a kisbéri ipari park.

Mint írták, “ 2023. december 11-én rendezték meg a kisbéri ipari park 800 millió forintos fejlesztési projektjének zárórendezvényét a kisbéri polgármesteri hivatal dísztermében.

A fejlesztés a vármegye önkormányzat koordinálásában, annak cége, a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. közreműködésével valósult meg a Széchenyi 2020 program eredményeként, 800 millió Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A programon helyi cégek, egyéni vállalkozók, szakmai szervezetek, civil szervezetek képviselői vettek részt” – olvasható a tudósításban.

Arról beszámoltak, hogy  a fórumon “elsőként Sinkovicz Zoltán polgármester ismertette a projekt eredményeit. A fejlesztés keretében az ipari terület közművesítése, szilárd burkolatú feltáró- és kiszolgáló út, vízellátás, szennyvíz- és csapadékvíz elvezetése, áram- és gázhálózat kiépítése, közvilágítás telepítése valósult meg. Mostantól 10,26 hektár összterületű, korszerű infrastruktúrával ellátott önkormányzati iparterület várja a vállalkozásokat Kisbéren.

Az iparterület érdemben élénkíti a gazdaságot és ösztönzi a foglalkoztatást a településen és a térségben is. A fejlesztés olyan modern működési feltételeket teremt a betelepülő vállalkozások számára, amelyek magában hordozzák a másodlagos foglalkoztatási hatást, mivel a tervezett iparterület a betelepülő vállalkozások telephelyi környezetének infrastruktúra-fejlesztésén, a működési feltételeik kedvezőbbé tételén keresztül elősegíti számos új munkahely létrejöttét.

Az esemény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-1.1.1-15-KO1-2020-00004 kódszámú projekt zárórendezvénye volt – fejeződik be a közlemény.

 

Írj Te először kommentet "Korszerűsödött a kisbéri ipari park"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*