Sok riasztást kaptak a tűzoltók a vármegyében

/A kép illusztráció, a Bakonyban készült tegnap este – Forrás: media.katasztrofavedelem.hu/

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbiakat közölte honlapján ma délelőtt:

“A szerda este kezdődött intenzív havazás miatt csütörtök késő délelőttig közel 80 káresethez vonultak a tűzoltók

Főként árokba csúszott járművek mentését, parkoló autókra, úttestre, vezetékre dőlt fák, faágak eltávolítását végezték.

A vármegye minden hivatásos tűzoltó egysége, Tatabánya, Komárom, Esztergom, Nyergesújfalu, Bajna és Kisbér hivatásos tűzoltói, Oroszlány és Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói vonultak és dolgoznak jelenleg is. Az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai is szép számmal kiveszik a részüket az utak megtisztításából, a letört faágak, fák eltávolításából.

A 13-as főúton, Csépnél tűzoltódaruval mentettek ki az árokból egy nyergesvontatót. Tata és Naszály között egy autóbusz félig belecsúszott az árokba. A buszvezető nem tudta kinyitni az ajtókat, így három utas nem tudott kiszállni. A komáromi hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget a bajba jutott buszjáratnak, személyi sérülés nem történt.

Tűzoltói beavatkozások voltak a teljesség igénye nélkül Tokodaltáró és Dorog között a 10-es számú főúton, a 11-es úton az Esztergom-Búbánatvölgy és a Basaharc közötti szakaszon az 1111-es úton Pilisszentlélek és a völgyhíd között, Oroszlány több utcájában, Oroszlány és Környe között, Oroszlányról Pusztavámra a bekötőúton, Bikol puszta és Tardos között, Dorog több pontján, Lábatlanon, Nagysápnál, Tokodon, Tokodaltárón, Vérteskethelynél, Bársonyosnál, Bakonyszombathelynél, Dunaalmáson, Tatán, a Fekete úton, Esztergom több pontján – a Vaskapui úton egy vízelvezetőbe csúszott menetrend szerinti busz műszaki mentését végezték.

A megyeszékhelyen többek között beavatkoztak  a Bánhidai lakótelepen, a Muta hegyen a 12/A aknánál, a Komáromi utcában, a Sárberki lakótelepen, a Béla király körtéren, az Ifjúság utcában, a Hunyadi János téren, a Fő téren, az Erdőszéle úton. ”

 

Írj Te először kommentet "Sok riasztást kaptak a tűzoltók a vármegyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*