Hóhelyzet, útállapotok környékünkön és a vármegyében

/A kép illusztráció/

Sok riasztást kaptak a havazás miatt a tűzoltók: főként kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez kérték segítségüket – közölte a katasztrófavédelem csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, szerda este és az éjszaka főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás és a havazás.

Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk – jelezték.

Többször kellett az úton keresztbe fordult, árokba csúszott és felborult járműveknél is segíteniük a tűzoltóknak: szerda este például a 81-es főúton Mórnál, a 13-a főúton pedig Csépnél tűzoltódaruval mentettek ki az árokból egy-egy nyerges vontatót.

-MTI-

Az Útinform ma reggeli (8:44 perckor frissített)  közleménye a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről a társaság honlapján vármegyénket érintően:

Útállapot:

A fő és a mellékutak burkolata Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád és Heves vármegyékben, Pest vármegye északi felén, továbbá Putnok, Tiszafüred és Kisújszállás környékén havas, latyakos, helyenként hókásás, máshol vizes.

Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható:

– a Kömlőd – Tata és

– a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt lezárták.   

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, az 57-es km-nél a Turul pihenőben két kamion balesetet szenvedett, a pihenőt lezárták.

Forrás: utinform.hu

Írj Te először kommentet "Hóhelyzet, útállapotok környékünkön és a vármegyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*