M81 helyett új nevet kapott a tervezett gyorsforgalmi út

/A 81-es főút Mór mellett/

Az eddig  terveken  létező M8 (ebből egy híd megépült), valamint M81-es gyorsforgalmi út névváltáson eshet át, és végül M200 néven épülhet meg – írta a Világgazdaság.

Kérdésükre a vállalat azt is közölte, hogy már az idei évben megkezdik a tanulmánytervek felülvizsgálatát, de az autósok nem mostanában vehetik birtokba az említett szakaszt. A kész terveket majd 2023 végén vehetik át leghamarabb, de végső határidőként 2024 végét jelölték meg.

Az első járművek 2028-ban közlekedhetnek  leghamarabb az M200-ason, ha minden a tervek szerint alakul.

A Világgazdaság fent említett cikkében azt is írja, hogy ez az autóút a túlterhelt M0-s alternatívájaként is szolgálhat majd, épp ezért nagy szükség lenne rá.

Ahogy arról korábban már írunk, az M81-es gyorsforgalmi út (vagy új nevén M200-as) az új komáromi Duna hídtól az M1 és az M7 érintésével teremt négysávos kapcsolatot a szintén előkészületben lévő M8 autóútig.

Hozzátesszük: a Kisbér és Mór környékén, illetve a Móri-árokban élőknek is fontos, hogy a beruházás mihamarabb elkészüljön.

Fotó: MKIF

 

Korábbi – három évvel ezelőtti – írásunk: https://kisbermost.hu/2020/08/28/elkezdodott-az-m81-es-gyorsforgalmi-ut-tervezese/

 

Írj Te először kommentet "M81 helyett új nevet kapott a tervezett gyorsforgalmi út"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*