Orvvadász pusztított

/Fotó: Police.hu/

Négy lövés dördült el a Réde község melletti vadregényes erdőkben, és ez négy dámvad életébe került.

Helyi vadászok találták meg az illegálisan kilőtt vadakat, merthogy az orvvadász nem is vitte el magával az állatokat, olykor legfeljebb a trófeákat. A rendőrök megtalálták a lövöldözőt.

„Réde község a Bakony északi lábánál a Cuhai-Bakony-ér völgyében, Komárom-Esztergom vármegyében, a Kisbéri járásban, vadregényes erdők védelmező ölelésében helyezkedik el” – az idézet a Wikipédiából való, és gondoljuk el, mennyire szép hely lehet ez a terület, ha az amúgy tények közlésére hivatott internetes portál ilyen emelkedett stílusban említi! És valóban szép ott a természet, az élővilág, utóbbit gyönyörű dámszarvasok gazdagítják. Tavaly december 2-ától január 24-éig dördültek el a fenti területen azok az engedély nélküli lövések, amelyek négy dámbika életébe kerültek. Az orvvadász megjelenéséről a helyi vadászok értesítették a zsarukat, akik a helyszíni szemlén nyomokat rögzítettek, találtak anyagmaradványokat, cipőtalpnyomokat, gyűjtöttek aztán adatokat, és a hatékony nyomozás eredményeképpen viszonylag hamar eljutottak a tettesig, V. Á-ig (25).

– Akiről kiderült, hogy győri lakos, jómódú családból származik, és korábban vadászott, ez különben a lövések helyéből és pontosságából is valószínűsíthető volt – mondja Békefi Gyula százados, a Kisbéri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – V. Á-t június 7-én Győrben fogtuk el. Az orvvadász azzal védekezett, hogy első alkalommal tulajdonképpen csak egy puskát akart kipróbálni, ennek során lőtte le a váratlanul felbukkanó vadat, a további három állat kilövéséről csak annyit mondott: szeret vadászni.

Azt persze V. Á. is tudta, hogy amit tesz, az illegális, vadászként azonban nyilván azzal is tisztában volt, hogy a vadászatnak nagyon pontos szabályai vannak. Különösebben nem magyarázkodott, szabadlábon várja az ügy folytatását, ellene orvvadászat bűncselekménye a gyanú.

Szeretett vadászni. Ezúttal bakot lőtt.

TRENCSÉNYI ZOLTÁN

FOTÓ: RENDŐRSÉG

 

Forrás: Police.hu/Zsaru Magazin

 

Írj Te először kommentet "Orvvadász pusztított"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*