Ez (is) történt az ászári Megyehéten

/Fotó: mimegyenk.hu/

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat a Mimegyénk.hu oldalon számolt be arról, hogy Ászáron rendezték meg múlt hétvégén a Megyehét zenés-táncos színpadi programjait a vármegyei identitás program keretében.

Mint egyebek mellett írták, “…a  fellépők zömében a Kisbári járás településeiről, a Bakonyaljáról érkeztek. Műsoraik jó hangulatba hozták a közönséget, amely megtöltötte az iskola tornacsarnokát.

Rögtön a műsor elején az idén jubiláló ászári Langallik Néptánc Egyesület mini táncházat varázsolt a terembe, megmozgatva az erre kapható közönséget.

Felléptek még az Ászári Jászai Mari Általános Iskola csoportjai, a Hangfestő Alapfokú Művészeti Iskola, Boldog Zsófia Oroszlányból, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a néptáncos Molnár Gábor és Molnár-Tálos Orsolya, a Jászai Mari Nyugdíjas Klub énekkara, a Szivárvány és Cirill Mazsorett Tánccsoport, valamint a fiatalos Súri Nyugdíjas Klub. A program a Keréktelekiből érkezett Pótkerék Együttes nosztalgikus koncertjével zárult.

Nagy érdeklődés kísérte az iskola aulájában kiállító térségi alkotók, kézművesek, és őstermelői standjait is.

Akik megmutatták munkáikat: Kiss Anita Zsuzsanna foltvarró, Forgácsné Elekes Viktória dísztárgykészítő, Mazalin Zsuzsanna dísztárgykészítő, Petőcz Gábor borász, Tóth Szidónia amatőr festő, Pirik Lászlóné vesszőfonás, Méhes Lászlóné csuhé babák kiállítás, Varga Mónika: kézműves foglalkozás, Szabó Mária Magdolna: kulcsos kalács. Láthatók voltak a Nemzeti Művelődési Intézet által indított szakkör alkotásai is” – fejeződik be a beszámoló.

 

 

Írj Te először kommentet "Ez (is) történt az ászári Megyehéten"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*