Bővül a Székesfehérvár-Kisbér-Komárom vonatmenetrend

/A kép illusztráció – Forrás.wikipedia, fotó:Taurus1047/

A Székesfehérvár-Komárom vasútvonal Facebook oldalán osztotta meg Vitézy Dávid államtitkár bejegyzését:

Kétórás, ütemes közlekedés a Székesfehérvár–Komárom vasútvonalon

Több mint 12 és fél éve, 2009 decemberében állították le a személyszállító vonatokat az 5-ös számú vasútvonalon. A forgalom már a következő évben, a 2010-es kormányváltás után újraindult, s bár a vonal így megmenekült, azóta mostanáig csupán naponta egy-két járat közlekedik itt mindkét irányba.

A Technológiai és Ipari Minisztérium részéről most ezen változtatunk: szeptember 3-tól ezen a regionális vonalon is olyan menetrendet rendeltünk meg, hogy az utasok visszakapják az egész napos mobilitás lehetőségét; kétóránként, ütemes menetrend szerint közlekednek az S150-es személyvonatok.

Székesfehérvárról Komáromba 6:26 és 18:26 között, Komáromból Fehérvárra pedig 6:05 és 18:05 között indulnak minden páros órában.

A vonatok Komáromban a Győr felé induló, illetve az onnan érkező S10-es személyvonatokhoz, Székesfehérváron a Budapest felé induló, illetve onnan érkező Tópart InterCity-hez csatlakoznak.

A tapasztalatok alapján a menetrend későbbi bővítésére sor kerülhet. A tarifarendszerben marad az átjárhatóság, a vonal mentén érvényes Volánbusz Zrt. bérleteket a MÁV továbbra is elfogadja a vonatokon.”

Írj Te először kommentet "Bővül a Székesfehérvár-Kisbér-Komárom vonatmenetrend"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*