Új fázisába lép a 13-as főút felújítása

/Fotó: Pixabay.com/

Szombaton kezdődnek a 13-as és a 132-es főutak komáromi körforgalmú csomópontjában a kopóréteg építési munkák.

Az építéstechnológiai és forgalombiztonsági követelmények szükségessé teszik a 13-as főút lezárását az 1-es főút és a 132-es főút közötti (Komárom nyugati elkerülő) szakaszon.

A kijelölt terelőút Komáromon át vezet. A csomópont aszfaltozására előreláthatólag 2022. május 14-15. között, vagyis szombaton és vasárnap kerül sor. A kivitelező szakemberei nappal jelzőőrös, forgalomirányítás mellett dolgoznak, egyirányú forgalom fenntartása mellett. Az aszfaltburkolat építését követően a lezárást feloldják a szakemberek.

A csomóponti ágakon a kapcsolódó munkák miatt a május 16-ai héten helyi terelések még várhatók.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu  weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A társaság a közlekedők türelmét és megértését kéri, a felújítást az ő érdekükben végzik el – tájékoztatott bennünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Írj Te először kommentet "Új fázisába lép a 13-as főút felújítása"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*