Kisbéren is emlékeztek

A Kisbéri Polgármesteri Hivatal  közösségi oldalán adta hírül, hogy 2022. január 9-én délelőtt szűk körben tartották a helyi megemlékezést a 79 éve történt doni áttörésről. Az esemény szervezője a kisbéri Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület volt – idézünk a bejegyzésből:

“Az esemény a Kisbéri Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban tartott szentmisével kezdődött. A szentmisét követően a templom melletti világháborús emlékműnél Molnár Balázs a Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület nevében emlékezett meg az 1943. január 12.-i doni eseményekről, ahol apáink, nagyapáink vívták az utolsó harcot az életben maradásért.

A megemlékező beszéd után, Csányi Henrik alezredes a magyar honvédség 6. számú Sipos Gyula területvédelmi ezred nevében, Sinkovicz Zoltán és Muzslai Ádám Kisbér Város Önkormányzata nevében, valamint Békási Imre és Molnár Balázs a Kisbéri Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület nevében elhelyezték koszorúikat a templom melletti világháborús emlékműnél, majd a jelenlévők helyezték el mécseseiket.”

 

Forrás és fotó: Facebook

Írj Te először kommentet "Kisbéren is emlékeztek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*