Magyar embercsempészt fogtak a kisbéri rendőrök

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 44 éves magyar sofőr ellen, aki öt migránst szállított Ausztria irányába.

A járőrök –  a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztálya jelzése alapján – 2021. augusztus 27-én 15 óra 25 perckor állítottak meg egy német honosságú gépkocsit a 81-es számú főúton, Kisbér külterületén.

A járművet egy 44 éves magyar férfi vezette, az autóban további öt külföldi személy volt. Az utasok magukat afgán állampolgárnak vallották. A rendőrök megállapították, hogy személyazonosságukat, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a magyar sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást – tette közzé a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Írj Te először kommentet "Magyar embercsempészt fogtak a kisbéri rendőrök"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*