Zarándoklat a csatka-szentkúti Mária-zarándokhely rekonstrukciójáért

/A kép forrása: Wikipedia – Fotó: Civertan/

Mária-zarándoklatot szervez a zalalövői cigány Áldott Kereszt Egyesület. A zarándoklat a Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelyről indul és szeptemberben, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején Budapesten ér véget.

Az egyesület szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a zarándoklat első állomása pénteken, Szombathely lesz, ahol Székely János megyés püspök bocsátja útjára a híveket.

A zarándokút minden magyarországi megyében érint majd olyan településeket, ahol roma katolikus közösségek fogadják az áldott keresztet, az állomásokon pedig egyházi szertartással és kulturális – jellemzően autentikus roma népzenét és vallásos énekeket megszólaltató – programmal egybekötött rendezvényeket terveznek – írták.

Hozzátették: a zarándoklat záróeseménye a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus részeként szeptember 9-én megrendezendő cigány mise, majd szeptember 12-én a pápai szentmise lesz a Hősök terén.

A zarándoklaton többi között azért imádkoznak majd, hogy megvalósulhasson a csatka-szentkúti Mária-zarándokhely rekonstrukciója, – amelyhez Ferenc pápa jelképesen egy eurót ajánlott fel – mert az “a Magyar Katolikus Egyház féltett kincse, öröksége” – olvasható a közleményben.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Zarándoklat a csatka-szentkúti Mária-zarándokhely rekonstrukciójáért"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*