Ezen is közlekedünk Kisbér környékén: 8217-es számú mellékút

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay/

“A 8217-es számú mellékút egy közel 12 kilométer hosszú, négy számjegyű országos közút Győr-Moson-Sopron megye, Veszprém megye és Komárom-Esztergom megye határvidékén, a Bakonyban. Réde község egyetlen közúti megközelítési útvonala.

Nyomvonala

Veszprémvarsány közigazgatási területének déli széle közelében ágazik ki a 82-es főútból, majdnem pontosan annak 36+600-as kilométerszelvényénél, kelet felé.

Bő fél kilométer után egy rövid szakasza Bakonyszentkirály területén húzódik, de ezt a települést ennél jobban nem érinti.

Északabbnak fordul, egy darabig a két említett település határvonalát kíséri, valamivel több mint másfél kilométer után pedig átlépi Réde határát.

5,6 kilométer után éri el Réde lakott területét, ahol előbb a Petőfi Sándor utca, később az Arany János utca nevet felvéve kanyarog végig a falu házai között.

Már majdnem a 8. kilométerénél jár, amikor kilép a belterületről, s az ottani kanyarvételek után itt ismét észak felé veszi az irányt. 9,1 kilométer után lép be Bakonybánk területére, és ott is ér véget, külterületek közt beletorkollva a 8218-as útba, alig néhány lépésre a már Bakonyszombathelyhez tartozó Gelegenyéspuszta külterületi településrésztől, de még teljesen bakonybánki határrészek között.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 11,602 kilométer.

Települések az út mentén

  • (Veszprémvarsány)
  • (Bakonyszentkirály)
  • Réde
  • (Bakonybánk) “

 

Forrás:Wikipedia

Írj Te először kommentet "Ezen is közlekedünk Kisbér környékén: 8217-es számú mellékút"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*