Kisbéren történt: veréssel zsarolt egy kisfiút, hogy pizzát és üdítőt rendeljen a szülei pénzéből

/A kép illusztráció!!/

Alábbiakban az Ügyészség sajtóközleményét olvashatja – változtatás nélkül közöljük:

“A Komáromi Járási Ügyészség a súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a nála hét évvel fiatalabb sértettet rendszeresen veréssel fenyegetve kényszerített pizza és üdítő rendelésére, amelynek kifizetéséhez a sértett szüleitől vett el pénzt.

A vádirat szerint a tizenkettedik életévét még be nem töltött kiskorú sértett 2018. decemberben, az általános iskola téli szünetében, rendszeresen kijárt a kisbéri sportpályára focizni, ahol megismerkedett a tizennyolcadik életévét már betöltött férfival.

A férfi felszólította a sértettet, hogy a saját költségére, közös fogyasztás céljából, a sportpályára rendeljen pizzát és üdítőitalt. A sértett a kérést nem akarta teljesíteni, ezért a férfi kiabált vele, és megveréssel fenyegette. A fiú a fenyegetéstől megijedt, ezért telefonjáról megrendelte a követelt pizzát és üdítőitalt, majd hazasietett, és szülei pénzéből magához vett 5.000 Ft körüli összeget, amiből kifizette a kiszállított pizzát és üdítőt. Az így rendelt ételt és italt közösen fogyasztották el.

A férfi ezt követően a téli szünetben, majd 2019. februárban és azt követően 2019. áprilisig terjedő időszakban a kisbéri sportpályán emelt hangnemben, részben veréssel fenyegetve még többször rendeltetett a sportpályára pizzát és üdítőt. A megfélemlített sértett a követeléseknek eleget tett, az így rendelt pizzát és üdítőt is szülei pénzéből fizette ki. A sértett összesen legalább nyolc alkalommal adott fel rendelést fenyegetés hatására, és összesen 64.000 Ft-ot hozott el otthonról a szülei tudta nélkül a rendelés árának kifizetésére.

A Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozását követően a vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre és 32.000 Ft vagyonelkobzásra ítélje.”

 

Kiemelések tőlem – A szerk.

Írj Te először kommentet "Kisbéren történt: veréssel zsarolt egy kisfiút, hogy pizzát és üdítőt rendeljen a szülei pénzéből"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*